مقاله تصفیه آب

تصفیه آب به روش اسمز معکوس

اسمز معکوس(REVERSE OSMOSIS) چیست؟

اسمز معکوس یا معکوس کردن اسمزی یک فرایند فیزیکی است که به وسیله غشاء نیمه تراوا، محلولی شامل حلال و ناخالصی را تصفیه می‌کند. با استفاده از این روش می‌توان آب شور را به آب آشامیدنی تبدیل کرد.

اسمز معکوس به عنوان یکی از بهترین روش‌های حذف یون‌های محلول در آب شناخته شده است. این روش به دلیل اینکه فقط مولکول‌های آب می‌توانند از منافذ غشا عبور کنند، تقریباً تمامی یون‌ها و مولکول‌های محلول (از جمله نمک، قند و سایر املاح) پشت غشا باقی می‌مانند و از آب حذف می‌شوند.

اسمز معکوس قادر است تا ۹۸ درصد از مواد معدنی حل شده، مواد آلی و کلوئیدی آب را حذف کند. به علاوه، این روش یکی از بهترین روش‌های تصفیه آب برای تولید آب شرب با کیفیت و بدون نیاز به محصولات شیمیایی است.

تکنولوژی اسمز معکوس در دستگاه‌های تصفیه آب خانگی

هر دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس (اعم از خانگی و یا صنعتی) شامل قسمت‌های زیر است:

– غشاء نیمه تراوا (ممبرین)

– پمپی که بتواند فشار لازم آب ورودی به سیستم را تأمین کند
– خروجی پساب (فاضلاب)

در دستگاه‌های اسمز معکوس خانگی، آب خام (تصفیه نشده) پس از عبور از سه فیلتر اولیه (پیش فیلترها) و انجام تصفیه اولیه، با فشار پمپ (حداکثر فشار ۱۰۰ PSI) وارد محفظه (هوزینگ) حاوی ممبرین RO می‌شود. ممبرین از چندین لایه غشاء نیمه تراوا که به دور یک لوله مرکزی پیچیده شده‌اند تشکیل شده است.

دستگاه تصفیه آب مجهز به اسمز معکوس، مواد رادیواکتیو از جمله پلوتونیوم، رادیوکتیو و استرانسیوم موجود در آب آشامیدنی را از آب حذف می‌کند.

بنابراین، اگر در نزدیکی نیروگاه‌های هسته‌ای زندگی می‌کنید، برای اطمینان و محافظت از خانواده خود در برابر آلاینده‌های هسته‌ای موجود در آب آشامیدنی، حتماً از دستگاه‌های تصفیه آب با اسمز معکوس استفاده کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *